Slik ser den ut koblet opp.
Slik ser den ut koblet opp. BBC

Her tester de Raspberry Pi

Har ingen problemer med 1080p.

Det er enorm interesse rundt mini-maskinen Raspberry Pi. Nå sendes de første batchene endelig ut til håpefulle, men det er enda få av dem, og mange som vil skaffe seg en.

Dette medfører at man i mange utenlandske nettbutikker ikke kan gjøre annet enn å registrere kundenes interesse for produktet.

BBC har testet

Men nå har BBC endelig fått tak i et eksemplar av maskinen. Selskapet bak har støtt på produksjonsproblemer underveis, noe som har forsinket lanseringen.

I tillegg måtte knøtt-Linux-maskinen CE-godkjennes, noe folkene bak først ikke trodde var nødvendig. Dermed ble lanseringen ytterligere utsatt.

Nok kraft til full-HD-video

Nå ser det dog ut til at alt er i orden, og de første enhetene er på vei til spente kunder. I demo-klippet snakkes det om programmering, men mange gleder seg nok til å kjøre Xbox Media Center på den som en svært billig 1080p-kabable maskinen. Dette demonstreres også i noen sekunder.

Maskinen blir svært billig med en pris hos Raspberrypi.org på 25 dollar (150 kroner). Prisen for b-modellen (den mest avanserte) i utenlandske nettbutikker er på 35 dollar (200 kroner).

Raspberry Pi kan trolig snart bestilles hos element14, uk.rs-online og Allied Electronics.

En utpakkingsvideo finner du her.


Kilde:
BBC

raspberry pi

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her