Selv om Apple har redusert skjermbestillingene selger iPhone som aldri før, hevder analytiker.
Selv om Apple har redusert skjermbestillingene selger iPhone som aldri før, hevder analytiker. Apple

Her er iPhone 5-testene

Dette mener de om Apples nyeste.

Embargoen for iPhone 5-anmeldelsene er løftet i Statene.

- LTE er veldig kjapt

Håndplukket amerikansk presse har allerede testet iPhone 5 en god stund, og nå er altså en haug av tester tilgjengelig, og vi oppsummerer:

Cnet påpeker at økingen av skjermstørrelsen er subtil, men at det er vanskelig å gå tilbake til 3.5" etter å ha testet det nye 4"-panelet. LTE leverer varene ifølge samme publikasjon, og nettet er dobbelt så kjapt som testerens hjemmenettverk, med hastigheter mellom 10 og 20 Mbps.

Batterilevetiden er som forventet: én dag med ringing, surfing, video, nedlasting, spilling, FaceTime og LTE-bruk.

Skjermstørrelsen viktig

The Loop er litt mer svevende:

«Om du fortalte meg at jeg fikk muligheten til å se noen flere linjer med e-post, og mer av en nettside, hadde jeg ikke skjønt viktigheten av det, men når man ser på en iPhone 5 er det mer enn det. Du må se den for å få en idé om hva som kan gjøres med den.»

Vekten: - Det første alle merker

«Kameraet er blant de beste noengang puttet i en mobil. Bilder med svakt lys banker iPhone 4S», skriver The New York Times' David Pogue, som likevel er misfornøyd med at Apple endret standard-kontakten.

Hva med vekten? «iPhone 5 veier 112 gram, det er 20 prosent mindre enn iPhone 4S - et tall man ikke skulle tro ga noe særlig fra eller til, men det gjør det så til de grader at det er vekten, og ikke skjermen, eller at den er tynnere, noe de fleste kommenterer når de holder den for første gang,» skriver Engadget og er glade for at Ligthing-tilkoblingen er mye lettere å plugge inn, men gir minus for Apple ikke har tatt steget opp til USB 3.0.

iOS 6

«iOS har fått endel småfrobedringer hvor det var nødvendig. iCloud-integrasjonen er bedre, Safari er bedre, og total-opplevelsen er mer polert, men dette er ikke noen stor oppgradering på noen som helst måte», skriver Engadget.

Steve Jobs-kompis Walt Mossberg hos Wall Street Journal mener Apples nye kart-app (Google er som kjent ute av iOS 6) er det mest skuffende med mobilen (mangel på Street View, informasjon om offentlig kommunikasjon), men synes skjermen er mye bedre å holde enn sine større konkurrenter, spesielt med én hånd.

Batteriet? Det varer mellom 9 og 12 timer hver dag ved variert bruk.

Konklusjon

De fleste testene påpeker at alle som plukker den opp for første gang legger merke til hvor lett den er, og Apples påstander om at den er dobbelt så kjapp som forgjengeren ser ut til å stemme. Det samme gjelder batteri-forbedringene.

Lightning-tilkoblingen er mye mer behagelig i bruk, og ser bedre ut, men den får minus for ikke å være kjappere enn forrige generasjon.

Flere anmeldelser: T3, Pocket Lint, TechCrunch

Kilder:
Cnet
The Loop
The New York Times
Engadget
Wall Street Journal

iphone 5

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her