Hackere mot valgfusk

California vil kreve full hacker-test av stemmemaskiner.

Et nytt lovforslag i California vil heve lista for sikkerheten i elektroniske stemmesystemer.

Red Team
De foreslåtte nye reglene krever at staten utsetter alle elektroniske stemmesystemer for grundige analyser av all kildekode såvel som såkalte «Red Team»-tester - som innebærer at man lar uavhengige sikkerhetseksperter forsøke å hacke systemene i håp om å avdekke potensielle sikkerhetshull.

Maskin- og programvare som ikke består disse prøvene vil føre til at systemene mister sertifiseringen sin, og ikke lenger vil kunne benyttes.

Varm mottakelse
Forslaget blir møtt med ros av sikkerhetseksperter, hvorav mange er av den oppfatning at Red Team-testing er den beste og eneste mer eller mindre adekvate måten å teste sikkerheten i slike systemer på.

sikkerhet

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her