Google tapte mot SMSFun

Den store søkemotoren Google likte dårlig at nordmenn benyttet seg av domenenavnet google.no til helt andre formål. Men det førte ikke frem i retten.

Google.no
Det norske selskapet SMSFun har for en tid tilbake registrert domenenavnet google.no, og siden brukte det til å videresende surfere til diverse nettsteder, inkludert radarvarslingen på politiet.net.

Google likte dårlig måten domenenavnet ble brukt på, og har forsøkt å gå rettens vei for å få virksomheten til å opphøre. Foreløpig uten hell.

Full bakgrunn for denne saken kan du lese HER

Avvist av Namsretten

Oslo Namsrett avviste nemlig begjæringen om midlertidig forføyning forrige uke. SMSfun kan derfor lovlig beholde google.no-domenet, og Google Inc. er blitt SMSFun skyldig 66.140 kroner i saksomkostninger, ifølge Digi.no.

SMSFun har argumentert med at hensikten med å kjøpe google.no hele tiden har vært å starte et nettsted for salg av solbriller (jepp, «verdens googleste briller»). Solbrillesalget kom i gang i november i år, rett før rettsaken tok fatt, 21 måneder etter at domenenavnet først ble registrert.

I rettens kjennelse heter det at «...retten kan ikke se at Google Inc. har påvist eller konkretisert at det foreligger en vesentlig skade eller ulempe ved SMS Fun AS sin bruk av domenenavnet», og at renomméet til Google.com ikke vil «bli vesentlig skadet i den tid det tar å anlegge søksmål og prøve saken i rettsystemet på vanlig måte», skriver Digi.no.

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her