Fildeler til sak mot Kazaa

Catherine Lewan mener hun ble lurt til å bli forbryter.

Kvinnen fra Chicago ble saksøkte av platebransjeorganisasjonen RIAA (Recording Industries Association Of America) etter å ha ha lastet ned musikk via fildelingstjenesten Kazaa.

Vil ha pengene tilbake

Lewan måtte til slutt betale en klekkelig erstatning. Nå vil hun ha disse pengene tilbake fra Kazaa, som hun mente lurte henne til å bli lovbryter.

- Kazaa markedsførte sine produkter åpent som «gratis nedlasting». I virkeligheten dreide det seg om ulovlig materiale, heter det blant annet annet i søksmålet.

Lewan saksøker også Kazaa for å ha lagt inn spionvare på maskinen hennes. Denne programvaren gjorde musikkfilene på hennes harddisk tilgjengelig for hele verden, noe som var et poeng i saken som RIAA reiste mot henne.

Kilde:
recordingindustryvspeople.blogspot.com

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her