Også Internet Explorer 8 blir tett integrert i Windows 7. Her fra Windows 7 Beta 1.
Også Internet Explorer 8 blir tett integrert i Windows 7. Her fra Windows 7 Beta 1.

EU anklager Microsoft igjen

Mener Internet Explorer hindrer konkurransen.

For over 10 år siden anklaget EU Microsoft for monopolisme. Nå tar de opp saken igjen.

Anklager MS igjen

EU gir seg ikke og anklager Microsoft igjen for å være en monopol-gigant på nettlesermarkedet ved å integrere Internet Explorer i Windows.

Forrige gang EU var på krigsstien mot MS var det Netscape som tapte mot programvaregiganten. Det tok ikke lang tid før Netscape så sine 85 prosent av nettlesermarkedet forsvinne til nesten null på kort tid.

- Stopper innovasjonen

«At Microsoft integrerer Internet Explorer til Windows OS gjør skader konkurransen blant nettlserne, skader innovasjonen og gir forbrukerne færre valg,» skriver EU.

Microsoft har åtte uker på seg til å svare på anklagene. Microsoft har tidligere blitt dømt av EU til å levere Windows XP uten Windows Media Player. Denne utgaven heter Windows N.

Kilde:
BBC

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her