Den første blurayspilleren til bilen, AVDBR1.
Den første blurayspilleren til bilen, AVDBR1. Audiovox

Endelig fred i baksetet

Nå kommer Blu-ray i bilen.

Audiovox har nylig lansert den første Bluray-spilleren til bruk i bil.

Enkel og liten
AVDBR1 heter modellen, og den kommer ut i mars. Den skal være lett å plassere under setet eller i bagasjerommet, og kommer med en IR(Infrarød)-forlenger så spilleren kan legges hvor enn man ønsker i bilen og fortsatt styres med kontrollen uten problemer.

Spilleren kan kobles til eksterne skjermer via HDMI, kompositt eller komponent.

Fremtidig streaming
Senere vil AVDBR1 også ha muligheten til å streame innhold via wifi. Man kan se for seg muligheten til å streame en film fra PCer, nettbrett osv, og dermed like gjerne kvitte seg med alt av fysiske medier når man ser film i bilen.

En samleløsning
Det er klart at det er grenser for hvor mye forskjell det kan bli i kvalitet på skjermstørrelsen man finner i flest biler. Audiovox selv sier at man takket være spilleren kun trenger å forholde seg til et format, og ikke måtte dra fram DVDer for å kunne spille av noe i bilen. Det er riktignok mulig å spille av både DVD og CDer på spilleren.

Pris ved lanseringen skal være 2000 kr i USA, det finnes ingen informasjon om norsk tilgjengelighet eller pris.

Kilde:
Engadget

blu ray

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her