Panaosonic_MOS_bildebrikke
Panaosonic_MOS_bildebrikke

Enda bedre bilder

Panasonic med ny brikke.

Kameraene blir bedre og bedre. Og mindre og mindre kameraer gir stadig bedre bilder.

Flere nyanser
Det nyeste steget i utviklingen er Panasonics nye MN34110 MOS-brikke, som ventes å komme på markedet ved juletider i år.

Brikken skal ifølge en pressemelding fra Panasonic skal den nye brikken gi langt bedre nyanser i lyse felter på bildene.

Blir ikke lenger «vasket ut»
Med dagens CMOS og CCD-brikker har lyse felter som for eksempel himmelen en tendens til å bli «vasket» ut. (Se en sammenligning mellom CMOS og CCD HER)

Den nye MOS-brikke løser ifølge Panasonic langt på vei dette problemet. Samtidig gir den mulighet for å lage kamerahusene enda mindre og lettere.

Høyest følsomhet så langt
MOS-bildebrikken har en følsomhet på 3050 el/lx/sec/μm2. Dette er ifølge Panasonic den høyeste i fotoindustrien så langt.

Den nye brikken skal egne seg like bra både for mobiltelefoner, stillbildekameraer og videokameraer. Med andre ord vil også videoopptak kunne nyte godt av den økte følsomheten og en forbedret evne til å gjengi nyanser i lyse områder.

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her