Hardkernels mini-maskin har fire kjerner, og kan kjøre Linux og Android. Til gjengjeld koster den endel mer enn Raspberry Pi. Sistnevnte har heller ikke naturlig støtte for Linux.
Hardkernels mini-maskin har fire kjerner, og kan kjøre Linux og Android. Til gjengjeld koster den endel mer enn Raspberry Pi. Sistnevnte har heller ikke naturlig støtte for Linux.

Du vil ikke tro hvor kraftig denne er

Knuser Raspberry Pi.

Raspberry Pi har på noe måneder skapt et helt nytt marked: superbillige knøtt-maskiner som gjør det meste.

Ingen problemer med HD

Raspberry Pi var på ingen måte først, men den er den billigste med såpass god maskinvare. Den har ingen problemer med 1080p, men en fullverdig Linux-installasjon med grafisk brukergrensesnitt må virkelig optimalseres for å kjøre glatt på maskinen.

Det er neppe et stort problem for ODROID-X fra det koreanske selskapet HardKernel.

Les også: Se, nå får Raspberry Pi konkurranse.

Spesifikasjoner

Den lille maskinen har i likhet med Raspberry Pi ingen innpakning, men leverer følgende spesfikasjoner for 129 dollar (780 kroner - Raspberry Pi: 210 kroner):

* Samsung Exynos 4 CPU (fire-kjerners CPU @ 1.4GHz)
* Fire-kjerners Mali 400 GPU
* 1GB RAM
* 6 x USB-innganger
* Ethernet (10/100)
* Micro HDMI
* Hodetelefon og mikrofon-inngang
* SDHC kortleser
* Mål: 8.89 cm. x 9.4 cm.

Du kan få den med WiFi

Til sammenligning har Raspberry Pi (som enda ikke er tilgjengelig i store opplag, Farnell.com melder at bestillinger vil kunne gjøres fra midten av juli), kun 256 MB minne, og en 700 MHz CPU.

En annen veldig stor fordel med denne noe dyrere mini-maskinen er at den støtter Linux 100 prosent, takket være Cortex-A9 CPUens ARMv7-arkitektur. Dette gjør maskinen i stand til å kjøre Android, og for 55 kroner ekstra får du den med en WiFi-modul. Hendig.

Du kan bestille ODROID-X fra HardKernel. De sender internasjonalt, men husk 25 prosent moms på alle varer fra utandet på over 200 kroner.

Maskinen takler Linux uten problemer:

ODROID-X som emulator:


Kilde:
Arstechnica

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her