Det gikk også å aktivere Enterprise-versjonen uten å gå mot nett.
Det gikk også å aktivere Enterprise-versjonen uten å gå mot nett.

Du vil ikke tro hvem som stod bak

Tollen i Hviterussland er ikke som alle andre.

Det var utrolig nok Hviterussiske tollmyndigheter som gjorde det mulig å aktivere Windows 8 Enterprise og Pro flere uker før MSDN/TechNet-lanseringen 15. august.

Ikke som andre tollmyndigheter

Av alle personer eller statlige organer som muligens bedriver piratkopiering i landet, var det absurd nok offiserer hos tollmyndighetene som satte opp sine egne volumlisens-servere (KMS) for å aktivere pirat-Windows.

Med en slik server kunne pirater som lastet ned OSet fra f.eks. Pirate Bay ikke bare installere det, men også aktivere det, og få fullt utbytte av alle funksjone, og ikke minst bli kvitt aktiverings-advarslene.

Trolig et fåtall

Omveien skal nå være tatt ned. Det er uvisst hvor mange som fikk aktivert sitt eksemplar på uovlig vis, men det er trolig ikke veldig mange - i hovedsak den harde kjerne Windows-entusiaster og pirater.

Det tok nemlig ikke mange timene før serveren gikk ned, for så å gjenoppstå, men nå er det altså slutt på pirat-moroa.

Kilde:
Neowin

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her