Programmer som lastes opp til download.com vil fra nå av pakkes inn med nettsidens egen installajonsveileder som prøver å prakke på deg reklame.
Programmer som lastes opp til download.com vil fra nå av pakkes inn med nettsidens egen installajonsveileder som prøver å prakke på deg reklame. ITavisen.no

Download.com pakker programmene inn med drittvare

Pass på når du skal installere.

Download.com har startet å pakke kjente og kjære program som VLC Media Player i sitt eget installasjonsprogram.

Uheldig trend

Grunnen er, ikke overraskende, for å kunne levere reklame til maskinen din, blant annet via en nettleser-verktøylinje og en søkemotor, to triks som ikke akkurat er populære hos brukerne.

Det er ingenting nytt at programutviklerne gjør dette, men nytt er det at en av de ledende nedlastingsportalene lager sin egen installajonsveiviser for å prakke på deg enda mer reklame, reklame som neppe kommer utviklerne av programmet til gode.

- Vi gjør det for brukerne

På Download.coms FAQ-nettside upload.com forklarer de at de gjør dette «for brukerne» og at deres installasjonsveileder er laget for å sikre brukerne mot virus.

Det er selvsagt ikke nødvendig å lage en egen installajonsveiviser med reklame for å sikre seg mot virus, det holder å gå til kilden.

Ønsker du å kvitte deg med Cnet Download.com-installajonsprogrammet må du betale, eller du kan rett og slett bruker alternativer som filehippo.com.

Kilde:
ExtremeTech

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her