Nettleservalg i Windows 7.
Nettleservalg i Windows 7.

Dette kan bli svindyrt for Microsoft

Oppdatert: EU ikke fornøyde med nettleser-valg.

Du husker kanskje at Microsoft ble nødt til å gi Windows-brukerne et valg om hvilken nettleser de ønsket å bruke som standard?

EU gransker Microsoft

Nå viser det seg at implementeringen av denne boksen ikke er gjort riktig i Windows 7 Service Pack 1. Det er i hvert fall det EU nå hevder. Den første nettleservalg-boksen ble rullet ut via Windows Update til XP, Vista og Windows 7 i februar 2010.

«Jeg stolte på at rapportene fra selskapet var riktige, men dette ser ikke ut til å være tilfelle. Derfor har vi nå tatt affære», forklarer EUs Joaquín Almunia.

Kan bli svært dyrt

Almunia varsler at Microsoft vil få gigant-bøter om det viser seg under den pågående etterforskingen at selskapet ikke har holdt sin del av avtalen.

Microsoft har er nemlig juridisk bundet. Viser det seg at selskapet har brutt den kan de bli bøtelagt med opp til 10 prosent av den totale årlige omsetningen.

Oppdatert, 17.07.12, 14.02:

Microsoft hevder en teknisk feil i Windows 7 Service Pack ørte til at nettleservalget ikke ble vist.

Som plaster på såret er selskapet villig til å forlenge avtalen med 15 måneder. Microsoft skal allerede ha fikset feilen i Windows 7 SP1.

Kilde:
Europa.eu
The Verge

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her