Det kommer mange nye super-tynne bærbare med Intel-teknologi og Windows 8 neste år. Flere av maskinene blir også hybrider som kan brukes som en tradisjonell bærbar og som nettbrett når man er på farten.
Det kommer mange nye super-tynne bærbare med Intel-teknologi og Windows 8 neste år. Flere av maskinene blir også hybrider som kan brukes som en tradisjonell bærbar og som nettbrett når man er på farten. Neowin.net

Dette er planen for Windows 8

Neste måned kommer beta-versjonen.

Bransjen venter med spenning på Windows 8. Nå er det ikke lenge igjen.

Andre halvdel 2012

For Intel røper nå at såkalte ultrabooks, svært tynne bærbare, skal leveres med Microsofts flunkende nye OS i andre halvdel 2012.

Noen offisiell lanseringstidspunkt er enda ikke avslørt av Microsoft. Ikke en gang et estimat, men Intel er selvsagt en svært nær samarbeidspartner med Microsoft og vet nok endel om når vi kan vente oss OSet.

Skal oversvømme markedet neste år

Det kommer også flere nye ultrabooks i år, men med Windows 7. Elleve nye, for å være presis og neste år blir det enda fler. Hele 60 nye ultrabook-modeller skal lanseres i 2012.

Neste generasjon ultrabooks blir trolig levert med både nytt OS (Windows 8) og ny maskinvare, nemlig Core-serien CPUer fra Intel med Ivy Bridge-plattform.

Windows 8 beta neste måned

Intels salgssjef internasjonalt, Tom Kilroy, tror ultrabooks vil ha 40 prosent markedsandel i bærbar-segmentet i slutten av 2012.

En beta av Windows 8 ventes neste måned. En utviklerversjon ble lansert i september i år.

Kilde:
IDG.se

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her