fennec
fennec

Denne skal knuse iPhones Safari

Mozilla viser frem mobil-browseren sin.

Mozilla har allerede begynt å ta innpå Microsoft på nettleser-markedet, med en andel på hele 21,53 prosent. Når det gjelder nettlesere for mobile enheter har imidlertid Mozilla hengt litt etter.

Nå vil de sette en stopper for dette, og viser frem mobilbrowseren Fennec.

Minimalistisk design
Mozillas lille nettleser skal gjøre websurfing så enkelt som mulig, ved å fjerne nesten alle knapper fra hovedvinduet. Hvis du vil få frem fanene kan du dra fingeren til høyre og trykke på hver enkelt av dem.

Hvis du vil få opp menyen kan du dra fingeren mot venstre, og bokmerke- favoritt- og navigeringsknappene dukker opp.

Tegn hva du vil
I tillegg støtter Fennec tolkning av fingerbevegelser. Det betyr at du for eksempel kan tegne en stjerne for å gjøre nettsiden til en favoritt, eller tegne et hus for å bli tatt til hjemmesiden din.

Se videoen under for en dypere innføring i Fennec:

Fennec Gestures and Chromeless browsing from Felipe on Vimeo.

Kan lastes ned nå
Fennec skal allerede nå være tilgjengelig for Windows Mobile-telefoner i en Alpha-utgave, og nevner spesifikt HTCs Touch HD som en av mobilene den vil passe best for.

Med tanke på at de fleste mobilprodusenter har slitt med å ta innpå iPhones og den medfølgende Safari-browserens ledelse på nettsegmentet, har Fennec virkelig et stort marked å ta av.

Kan bli Safaris hovedkonkurrent
Hvis Mozilla lar samtlige Windows Mobile-drevne telefoner benytte seg av Fennec-browseren vil Apple antagelig få hard konkurranse fra uventet hold. Skulle i tillegg Fennec få iPhone-støtte etterhvert kan vi raskt se et skifte i hvilken nettleser folk foretrekker.

Kilde:
Cnet
Mozilla
The Register

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her