Den nye generasjonen Exynos skal ha imponerende ytelse.
Den nye generasjonen Exynos skal ha imponerende ytelse. Samsung

Denne skal drive nye Galaxy SIII

Samsung annonserer heftig prosessor.

Dette er det første offisielle vi hører om spesifikasjonene til Samsung Galaxy SIII, Android-mobilen det har gått utrolig mange rykter om i det siste.

Mektig brikke
Samsung har nemlig kunngjort hvilken prosessor som skal sitte i den nye «Galaxy-smarttelefonen som vil bli annonsert i mai». Og som kjent er det et stort Samsung-event i London om nøyaktig en uke.

Det er altså Exynos 4 Quad-prosessoren det er snakk om, og det skal være en ny generasjon med firekjerners-brikker, med klokkehastighet på 1.4 GHz.

I følge Samsung skal den levere dobbelt så mye ytelse og kreve 20 prosent mindre strøm enn forgjengeren, Exynos 4 Dual.

Klarer det meste
Samsung påpeker at prosessoren er spesielt godt egnet til krevende oppgaver som 3D-spill, videoredigering og simulasjoner. Den skal støtte full 1080p-avspilling og opptak, i 30 bilder i sekundet. Den skal også ha en innebygd prosesseringsgrensesnitt for bilder, noe som skal gjøre kamerafunksjonaliteten enda bedre.

Nå er vi altså enda mer spent på Galaxy SIII, og det er bare en uke igjen til vi vet alt.

Hele pressemeldingen kan leses her.

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her