DSC01790
DSC01790 Thomas Marynowski

Den ser deg

Samsung Galaxy SIII vist frem.

LONDON (ITavisen): Samsung avslørte i dag Galaxy SIII.

Det er det som er det offisielle navnet på mobilen, så ingen stor overraskelse der.

Den har en 4.8 tommers Super AMOLED-skjerm, 8 megapiksels-kamera og kjempetynn og lekker profil. Frontkameraet har 1.9 megapiksler.

Det er verdt å påpeke at skjermen er helt nydelig.

Som ventet har Galaxy SIII firekjerners-prosessor, og kraften i denne gjør det mulig å for eksempel vise video på den ene delen av skjermen, mens du holder på med noe annet samtidig.

DSC01841 Thomas Marynowski

Android Ice Cream Sandwich er forhåndsinstallert, og TouchWiz-skallet ligger oppå. Samsung nevner ikke noe om versjonsnummeret på det - det heter bare TouchWiz nå.

Vet hva du vil
Samsung påpeker at det mest unike med mobilen er hvordan den kan lese dine øyebevegelser og tolke stemmen din. Intelligens er noe selskapet nevner gang på gang.

Se, høre og respondere - og forutse hva vi ønsker oss, sier Samsung. Smart stay er en funksjon som altså tolker at du ser på telefonen via frontkameraet, slik at skjermen for eksempel blir våken så lenge du ser på den.

DSC01792

Smarte funksjoner
S Voice er tydeligvis Samsungs svar på Siri, via stemmen kan du søke informasjon, organisere og lignende. Du kan vekke telefonen ved å snakke til den - og hva den reagerer på kan tilpasses. 8 språk er støttet fra starten av.

DSC01853 Thomas Marynowski

Direct Call er en funksjon som lar deg ringe rett fra den kontakten du jobber med - for eksempel hvis du skrive en melding til noen, og vil plutselig ringe vedkommende, er det bare å løfte opp mobilen. Galaxy SIII setter i gang oppringingen automatisk.

DSC01796

Det er også rom for sosiale funksjoner, den kjenner igjen ansiktene på bilder, og kan koble sammen sosiale nettverk med disse vennene. Du kan gå rett inn på Facebook-profilen bare ved å trykke på ansiktet til vennen din på et bilde.

Samsung legger også til massevis av funksjoner for mediedeling, både mellom Galaxy-mobiler og andre enheter. En funksjon kalt S-Beam gjør det mulig å flytte filer over ved å berøre to mobiler.

Lanseringen i Europa skjer den 29. mai. Vi kommer med masse mer info om telefonen fremover!

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her