Mange av den litt eldre garde har gode minner om denne maskinen.
Mange av den litt eldre garde har gode minner om denne maskinen. Wikipedia/CC

De startet hele spillindustrien

Atari fyller 40.

Den 27. juni 1972 startet Nolan Bushnell og Ted Dabney et lite selskap som skulle komme til å revolusjonere hjemmeunderholdningen. De hadde bare 500 dollar i startkapital.

Fra Pong til konsoll
Mens folk tidligere bare satt og glodde på boksen, ble det nå mulig å gjøre noe selv. Primitivt, og langt fra dagens Xbox, Wii og PS3. Men det var her det startet, med spillet Pong.

Fem år etter lanserte selskapet sin første spillkonsoll, Atari 2600.

Men da hadde selskapet blitt solgt til det multinasjonale selskapet Warner, og gründer Bushnell var kastet ut.

2600-konsollen ble en ellevill suksess, og Atari holdt koken i sju år før de ble kjøpt av konkurrenten Commodore i 1984. Så begynte PC-alderen...

Gates fikk sparken
Det var for øvrig i Atari både Steve Jobs og Bill Gates tok sine første steg i arbeidslivet. Jobs gikk som kjent videre og startet Apple, mens Gates faktisk fikk sparken før han slukøret måtte vende tilbake til gutterommet for å starte Microsoft...

Atari eksisterer fortsatt. I 2009 bestemte eierselskapet Infogrames Entertainment at merkevaren skulle relanseres. Samtidig tok nå 69 år gamle Nolan Bushnell igjen spakene.

Her er en ekte klassiker fra glansperioden på 80-tallet: Reklamefilmen for Atari-spillet Pole Postion (1982)

Kilder:
Yahoo! Games
Wikipedia

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her