blu ray logo
blu ray logo Sony

Blu-ray vokser

Godt nytt for filmformatet.

Det ser ut til at det høyoppløselige Blu-ray-formatet endelig begynner å få litt massemarkedsanerkjennelse. Og bedre salg - i det minste i USA.

I følge NPD-tallene har det amerikanske salget av frittstående Blu-ray-spillere økt med hele 72% i forhold til i fjor. Det gjelder første kvartalet i 2009 altså. Over 400.000 spillere skal ha blitt solgt i løpet av perioden.

Kutt får effekt
Ikke minst ser det ut til at kundene begynner bli oppmerksomme på formatets fordeler, og at priskuttene på spillerne begynner å resultere i bedre salg. Stadig flere kunder oppgir også at de har planer om å kjøpe seg en Blu-ray-spiller i løpet av de neste seks månedene.

NPD påpeker likevel at prisene må gå ned ytterligere for å virkelig nå massemarkedsstatus. Det ideelle prispunktet ligger visstnok på 214 dollar, mens snittprisen på spillere nå ligger på 261 dollar.

Uansett, godt nytt for oss som allerede nyter av formatet - mer markedsspredning betyr lavere priser på film.

Kilde:
NPD

blu ray

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her