stjerne
stjerne

Blu-ray kraftig forbedret

Filter som lurer hjernen din.

Blu-ray kan allerede skryte av god bildekvalitet, men nå kommer det teknologi som tar det til et nytt nivå.

Lurer hjernen
Paul Darbee, en av skaperne bak den universale fjernkontrollen, mener at hans DarbeeVision gjør nettopp dette.

Det den gjør er å lure hjernen til å tro at det er mer dybde i bildet enn det er i virkeligheten. Det gjøres ved å legge på to ekstra bilder ved hver bilderamme, som igjen gir illusjonen av dybde.

Tydelig effekt
Under demonstrasjonen på CES fikk den mye skryt. Når det ble plassert to skjermer ved siden av hverandre, en med DarbeeVision og en uten, viste det seg tydelig at førstnevnte så bedre ut.

Forbedringene som ble utpekt var bedre skarphet, dybde og fargemetning.

Kommer i butikkene
I første omgang kommer DarbeeVision som en egen boks man plasserer mellom Blu-rayspilleren og TVen, som i tillegg vil koste 9000 kr. Men prisen skal visstnok gå fort nedover.

Darbee forklarer at teknologien fremtidig vil bli brukt i en kabel som enkelt og greit brukes fra spilleren til TVen, og skal gi samme kvalitetforbedringen som boksen som nå er vist fram. Prisen på kabelen skal være 900 kr.

Kilde:
NY Times

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her