aMSN - for alle plattformer

På jakt etter en minimalistisk MSN Messenger-klient som ikke bare er reklamefri, men som også fungerer på Linux og Mac OS X?

aMSN
Ved å ta turen innom amsn.sourceforge.net finner du den alternative chatteklienten aMSN. Den er gratis, basert på åpen kildekode, og tilgjegnelig i ny versjon både for Windows, Mac OS X, Linux, og freeBSD.

- De fleste av oss utviklerne er Linux-brukere, men vi øsnker fremdeles å holde kontakt med vennene våre som stort sett befinner seg på MSN-nettverket. I stedet for å be dem om å hoppe over på ICQ eller AOL, så har vi utviklet denne MSN-klienten for Linux og andre plattformer, sier Youness Alaoui, en av utviklingslederne bak aMSN-prosjektet.

Minimalistisk, men utvidbar

aMSN ser ved første øyekast simpel og strømlinjeformet ut, men funksjonaliteten kan utvides ved å laste ned plugins, som alle står fritt til å utvikle.

- Microsofts klient har mye «eye-candy», men er full av meningsløse funksjoner. Vi har satset på å lage en ren, minimalistisk, men likevel høyst skreddersybar versjon. aMSN mangler noen av funksjonene til Microsofts klient, men tilfører på den annen side en rekke nye, sier Alaoui til ITavisen.

Hør mer om aMSN

Vi tar en lengre prat med Youness Alaoui i ITavisen Podcast 026, der du kan høre mer om aMSN.

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her