Slik ser en PC til 150 kroner ut.
Slik ser en PC til 150 kroner ut. raspberrypi.org

Alt klart for 150 kroners PC

Legges ut på auksjon i romjula.

I mai i år skrev vi første gang om billig-PC-en Raspberry Pi. Den gangen var prisen 130 kroner. Nå har den steget til 150 kroner på grunn av valutakursen (men den er altså fortsatt prissatt til 25 dollar).

- Trykker på knappen
Nå har tiden begynt å nærme seg for lansering.

– Med en gang vi er fornøyd med testene våre, trykker vi på knappen for full produksjon, skriver Liz Upton på Raspberry-bloggen.

Først på auksjon
Det betyr at i hvert fall briter kan kjøpe den i januar. Raspberry Pi lages i Cambridgeshire i England, og satser i første omgang på hjemmemarkedet.

Etter planen skal de første eksemplarene legges ut på auksjon nå i romjula. Disse vil naturlig nok bli noe dyrere.

Dyrere med nett
Om du ikke skulle ha brukt opp alle pengene på julegaver og dermed vil rive i hele 208 kroner på PC, har du sjansen til å få maskinen med ethernet-port.

Standardversjonen kommer nemlig uten nettverkskort. Trenger du nett via kabel, må du altså finne deg i å betale en drøy femtilapp mer.

Kilde:
BBC

pc

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her