Telefonsvindel blir stadig mer utbredt. Nå har kinesiske myndigheter tatt hele 482 svindlere i én smell.
Telefonsvindel blir stadig mer utbredt. Nå har kinesiske myndigheter tatt hele 482 svindlere i én smell. PantherMedia / Marcin Sadlowski

482 tatt for telefonsvindel

Blir sendt til Kina.

Nei, det dreier seg dessverre ikke om de folka som ringer rundt til nordmenn og forteller dem at noe er feil med PC-en deres.

Tatt ut i minibanken
Derimot er hele 482 personer fra Taiwan, Thailand, Malaysia, Indonesia, Kambodsja, Sri Lanka og Fiji blitt arrestert for å ha lurt kinesere til å betale dem penger via nettbanken. Disse pengene ble så tatt ut av medhjelpere via lokale minibanker.

Metoden har vært minst like utspekulert som «hallo, jeg ringer fra Microsoft».

Hvitvask-beskyldninger
- Gruppa presset hovedsaklig penger fra privatpersoner og selskaper ved å gi seg ut for å være politifolk eller påtalemyndigheter og true med beskyldninger om hvitvasking, sier Liu Ancheng hos det politiorganet i Kina som tilsvarer Kripos (CIB) til det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Hele 73 millioner yuan (om lag 69 millioner norske kroner) skal svindlerne ha greid å lure til seg.

Blir fløyet til Kina
Samtlige av svindlerne blir fløyet til Kina med politieskorte, og de første av dem ankom hovedstaden Beijing i natt norsk tid.

Som kjent er Kina ikke kjent for sine milde straffer, så det er trolig ingen lystelig framtid som venter de 482.

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her